Αντικατάσταση κουφωμάτων: Γιατί είναι σημαντική και πως αλλάζει το χώρο μας

Η ενεργειακή αναβάθμιση ενός χώρου μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Τα τελευταία χρόνια η αναβάθμιση αυτή έχει σχεδόν ταυτιστεί με την αντικατάσταση κουφωμάτων και όχι άδικα. Τα κουφώματα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, που όμως δεν ξεπερνά τις 3 δεκαετίες. Είναι λογικό πως την εποχή που τοποθετήθηκαν κάλυπταν πλήρως τις ανάγκες του χώρου.

Ωστόσο, η πάροδος του χρόνου αλλά και η κλιματική αλλαγή, ωθεί όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες να σκεφτούν μια ενδεχόμενη αντικατάσταση κουφωμάτων. Άλλωστε στη σύγχρονη εποχή που ζούμε τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, καθιστώντας την καλή θερμομόνωση του χώρου, την ηχομόνωση αλλά και την ασφάλεια, επιτακτικές ανάγκες.

Γιατί πρέπει να προχωρήσετε σε αντικατάσταση κουφωμάτων;

Ας δούμε παρακάτω μερικούς καλούς λόγους για να προχωρήσετε σε αντικατάσταση κουφωμάτων.

Περισσότερη ασφάλεια

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που κάποιος προχωράει σε αντικατάσταση κουφωμάτων, είναι η ασφάλεια. Τα νέα κουφώματα κατασκευάζονται με τη χρήση νέων τεχνολογιών, με μηχανισμούς που εξασφαλίζουν ύψιστα επίπεδα ασφαλείας.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί κύριο λόγο για να προβεί κάποιος σε αντικατάσταση κουφωμάτων. Τα νέας τεχνολογίας κουφώματα, κατασκευάζονται έτσι, ώστε να εξοικονομούν ενέργεια, απομονώνοντας το εσωτερικό από το εξωτερικό περιβάλλον, δεσμεύοντας τη θερμότητα.

Η διαφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας φαίνεται κυρίως από τους λογαριασμούς ρεύματος, εφόσον η ανάγκη για θέρμανση αλλά και ψύξη του χώρου μειώνεται σημαντικά.

Ηχομόνωση

Είτε πρόκειται για κατοικία, είτε για επαγγελματικό χώρο, η ηχορύπανση μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητική. Τα νέα κουφώματα, σε συνδυασμό με τους σωστούς υαλοπίνακες που εμποδίζουν τους ήχους να εισέλθουν, δημιουργούν ένα ποιοτικό κλίμα στο σπίτι και έναν πιο αποδοτικό χώρο εργασίας στο γραφείο.

Αισθητική

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος που ζούμε ή εργαζόμαστε είναι πολύς σημαντικός παράγοντας.  Ένας χώρος που αποπνέει την αισθητική που μας αρέσει είναι πιο «θελκτικός» και χαιρόμαστε να περνάμε χρόνο εκεί.

Αν λοιπόν τα κουφώματά σας έχουν παλιώσει αρκετά και δεν ταιριάζουν επίσης με την αισθητική του χώρου σας, τότε μήπως ήρθε η στιγμή να προχωρήσετε σε αντικατάσταση, επιλέγοντας χρώματα και στυλ που σας ταιριάζουν περισσότερο;

Νέα εποχή, νέες ανάγκες

Η νέα εποχή προβάλλει και νέες ανάγκες. Η κατασκευή κουφωμάτων πλέον ακολουθεί τις ανάγκες αυτές, καλύπτοντας πλήθος απαιτήσεων και αναγκών.

Αν τα κουφώματα σας είναι ξύλινα, ή έχουν τοποθετηθεί πριν 20-30 χρόνια, τότε ίσως πρέπει να σκεφθείτε την πιθανότητα αλλαγής τους.

Αυξήστε την αξία του ακινήτου σας, εξοικονομήστε ενέργεια και απολαύστε ένα περιβάλλον που σας αρέσει και σας εμπνέει!